Plovdiv24.bg виж галерията След като миналия вторник се проведе среща между премиера

...
Plovdiv24.bg виж галерията
След като миналия вторник се проведе среща между премиера
Коментари Харесай

Утре предстои поредна среща между министри и хора с увреждания

Plovdiv24.bg виж галерията След като предишния вторник се организира среща между премиера Бойко Борисов, други министри и представители на хората с увреждания, на следващия ден следва втора такава. На нея ще продължат да се разискват ограничения, които да са в помощ на хората с увреждания. Това съобщи в Пловдив министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Той заключи и свършеното след първата среща предходната седмица.

По първата тенденция за работа - проектозаконът за хората с увреждания, през днешния ден е крайният период за приемане на мнения по последния план на закона. На тях ще се стъпи за формулирането му.

Вторият пункт на работа е единна база данни за хора с увреждания. Лично вицепремиерът Томислав Дончев ще предложи проект за деяние. Социалният министър напомни, че база данни за хората с увреждания бе направена преди години, само че тя е неефективна.

" Това, което е належащо в този момент, е да се анализира в съответните ведомства къде какво е направено и надлежно да се направи по този начин, че да имаме една работеща база данни с настоящи данни. В момента се създава национална осведомителна система на опазването на здравето и един от разновидностите, който допускам на следващия ден ще се разисква, е този въпрос да се реши в границите на тази система ", сподели още министър Петков.

Третият подложен въпрос е обвързван с успеваемостта на дейността на центровете за деца  и лица с увреждания. За да се откри по какъв начин работят тези центрове общественият министър предходната седмица посети Панагюрище, а през днешния ден Пловдив. На база инспекциите в центровете ще се търси още по-ефективна интеграция на хората с увреждания към общността.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР